3 Edit Broadband Kepada Wifi Tetapi Slow


Buat Wifi guna Broadband ? Boleh keee ...
Aku cakap BOLEH :-)
Sebab aku selalu online dengan kawan dalam satu broadband je , broadband aku je , celcom ....


Cara nak buat :- .

1) Connect kan broadband seperti biasa ...

2) Klik start -> Control panel -> View network status and tasks -> Set up a new connection or network -> Set up a wireless ad hoc (computer to computer ) network -> Klik "Next" -> Klik "Next".

3) Letakkan nama network name tu dengan nama apa-apa yang kita rasa nak letak la .. Macam aku (Eddy Tupac)

4) Security type pilih "no authentication (open)" dan abaikan "security key" pastu klik "next" .... Ta payah letak password sebab senang sikit kawan korang nak connect . bila letak password dia susah sikit ... ikut je macam aku suruh .. sebab aku dah buat ....

5) Klik "Turn On"....

Okeh dah siap ....

Tengok aku punya broadband ... :-


NAK COPY TU JANGAN LUPA CREDIT KAN NAMA AKU ATAU BLOG AKU .. KALO TAK MALAS DAH BUAT TUTOR ..

Okey bai bai .. Assalamuailakum .!!

3 Comments

Shamimi Aida said...

ok..nak tnya sikit..kalu kita dah terbuat wifi kat bband kita bole x nak bwt password kat wifi drpd bband nie...
lagi satu kalu la suatu hri nnt tetiba ja jadi kedekut sbb ramai sngt orng connect kat bband kita nie bola x jdikan ia bband biasa semula...

eddy malique said...

bleh je , atau buat yg lain lagi satu dngn nama lain skali dngn password , KEDEKUT ? ok kalo masa tu kita tanak bagi dorang guna , kita tekan Discconet dekat nama wifi broadband kita tu , automatik dorang tak bleh guna , hnya kita je :)

MissShepekk said...

AWESOME !

Bagaimana Pendapat Anda ?